Ποιοί είμαστε

Δημιουργήσαμε αυτό το Blog από αγάπη στην Ειδική Αγωγή, για την πληροφόρηση όλων όσων εμπλέκονται σ αυτή, όπως γονείς, επαγγελματίες, αλλά και για όσους δεν εμπλέκονται άμεσα, όμως επιθυμούν να μάθουν περισσότερα γι αυτό τον ιδιαίτερο κόσμο. 
H επικοινωνία, η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, αλλά και η όποια βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Εδώ επίσης θα βρείτε πληροφορίες, βιογραφικά για τον καθένα μας.

Η ομάδα του How special

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός (M.Sc)
Βιογραφικό 
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας  του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει  προγράμματα μετεκπαίδευσης για τη διάγνωση και την αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών. Έχει αποκτήσει επάρκεια από τον καθηγητή Ι. Παρασκευόπουλο για τη χορήγηση του διαγνωστικού τεστ μαθησιακών δυσκολιών «Αθηνά» καθώς και ειδική εκπαίδευση για τη χορήγηση του τεστ σχολικής ετοιμότητας "Α τεστ". Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (Μaster of Science) από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας με τίτλο «Αναπτυξιακές Διαταραχές» και έχει πραγματοποιήσει έρευνα με θέμα τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) στα ελληνικά σχολεία. 

Έχει αποκτήσει εργασιακή εμπειρία συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς της εκπαίδευσης, όπως Φιλόλογος σε Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και Ειδική Παιδαγωγός σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής, όπου αναλαμβάνει την εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, αυτισμό και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. 

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει σε Δημόσια σχολεία την παράλληλη στήριξη παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. 

Η εκπαιδευτική της πρακτική περιλαμβάνει ένα συνδυασμό εξατομικευμένης στοχοθεσίας – παρέμβασης για το παιδί και οικογενειακής συμβουλευτικής. 

Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να στείλετε το mail σας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση : papadop.alexandra@gmail.com


Γιάννης Κοσμόπουλος, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτής Σχολών Γονέων,