20 Νοε 2013

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού!


Στα παιδιά όλου του κόσμου είναι αφιερωμένο το σημερινό λογότυπο της Google, που τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των μικρών ηρώων αποτελεί παγκοσμίως το πλέον αποδεκτό κείμενο και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989. Έχει επικυρωθεί από όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Σομαλία.

Η Ελλάδα επικύρωσε τη συγκεκριμένη Σύμβαση στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με το νόμο 2101. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, βέβαια, τα δικαιώματα των παιδιών καταπατώνται και τα στοιχεία σοκάρουν: μικρά παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και στερούνται της σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από ασθένειες.

Κ ας μην ξεχνάμε τα διαφορετικά 
παιδιά! Εκείνα που προσπαθούν να προχωρήσουν στο μονοπάτι της ζωής με τόσα πολλά εμπόδια...

Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα
Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός MSc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας ή οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση και πρότασεις για βελτίωση. Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.
Ευχαριστούμε
How Special... Team