Τι είπε ο υπουργός για την ειδική αγωγή για την Ειδική Αγωγή

Μέσα σε 45 ημέρες οι γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΔΥ

Αίρουμε την αγωνία των γονιών που περίμεναν τις γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΔΥ για εξάμηνα ολόκληρα και τώρα υποχρεώνουμε αυτές οι γνωματεύσεις να είναι μέσα στο χρονικό περιθώριο των σαράντα πέντε ημερών.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελα το λόγο για δύο θέματα τα οποία   νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά. Το πρώτο αφορά τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, τις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την Ειδική Αγωγή μέσα στο νομοσχέδιο και θα ήθελα να πω δύο πράγματα: Πρώτον, ότι με τις διατάξεις για την Ειδική Αγωγή ουσιαστικά διορθώνουμε κάποιες αδυναμίες του ν. 3699 και αναβαθμίζουμε τις σπουδές στα Επαγγελματικά Γυμνάσια, αλλά και τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Το δεύτερο, που νομίζω ότι είναι σημαντικό, είναι ότι αίρουμε την αγωνία των γονιών που περίμεναν τις γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΔΥ για εξάμηνα ολόκληρα και τώρα υποχρεώνουμε αυτές οι γνωματεύσεις να είναι μέσα στο χρονικό περιθώριο των σαράντα πέντε ημερών.
Τέλος, αυτό το οποίο νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ και αυτή τη χρονιά είναι ότι διπλασιάσαμε τις θέσεις εργασίας από συγχρηματοδοτούμενα έργα, εξασφαλίσαμε δύο χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας για παράλληλη στήριξη, πεντακόσιες επιπλέον θέσεις εργασίας για ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, τριακόσιες επιπλέον θέσεις για βοηθητικό προσωπικό και διακόσιες για εξατομικευμένη προσέγγιση.
Εγώ δεν διαφωνώ ότι μένουν πάρα πολλά να γίνουν για τη βελτίωση των δομών της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας, αλλά μέσα στα πλαίσια του εφικτού κάνουμε αυτό το οποίο μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ως πολιτεία αυτή τη στιγμή.

Αναδημοσίευση από: esos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί είναι η Μέθοδος ABA?

Αγιος Βασίλης έρχεται....ή μήπως όχι? Ποιά τα υπέρ και τα κατά του να πιστεύουν τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη?

Ασφάλεια και εκτός σπιτιού